zee's FotoPage

By: zee zuzy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 31-Mar-2007 07:32 Email | Share | | Bookmark
convo

me
 
 
View all 16 photos...
tO b cOntinue...


Tuesday, 25-Jul-2006 02:41 Email | Share | | Bookmark



Tuesday, 25-Jul-2006 02:41 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 18 photos...


Sunday, 23-Jul-2006 21:18 Email | Share | | Bookmark
fayoum...egypt..

dikincir air di fayoum
makan time
sian kan ..makan pun kat keta je
View all 32 photos...
assalamualaikum....ermm..kali nie gambar terbaru dari zuzy in d house..
gambar nie diambil masa kami berkonvoi nak ke fayoum..
kami berkonvoi 5 kereta bersama pengarah JPMK...pengarah DMS berserta dengan Doc Latif n aunty yati(my mak angkat)..

masa difayoum nie kami pergi tgk kincir air yg mana idea asalnya dipelopori oleh nabi yusof semasa pemerintahan baginda dalam menghadapi musim kemarau yg melanda dunia ketika itu...ada jugak pergi ke kawasan ladang mangga disana..kat kawasan tu pun ada air mata air tau..mengikut cerita penduduk setempat..air tu ada banyak khasiat..antaranya..kalau kita minum sekurang2nya setengah liter air mata air tu..dia bleh hilangkan penyakit gastrik..kira buang asid yg ada dalam perut..

lepas melawat tempat2 situ..kitaorang makan plak kat tepi jalan..huhuhuhuu..seksa nak cari tempat makan kat kawasan tasik qarun tu...dah la panass..nak masuk kawasan pantai pun kena bayar..akhirnya pegawai2 kedutaan tu ajak makan kat tepi jalan jer...tapi x pe..best je pun makan kat tepi jalan tu..best sbb bleh makan ramai2...hehehe..free plak tu ..
kemudian lepas makan..kami dibawa plak ke kawasan bangunan peninggalan Qarun..menurut ceritanya..bangunan lama nie adalah tempat simpan harta qarun si QARUN Nie..banyak bilik dalam bangunan nie..setiap lorong..pasti ada lubang utk disimpan segala harta dia..tapi yg menarik skali..ada 2 pintu kat bangunan tu..satu digunakan ketika musim panas..satu lagi digunakan masa musim sejuk..saya test..n betul laa dia kata..memang masa lalu ikut pintu musim sejuk tu..rasa panass je..waktu lalu pintu musim sejuk pulak rasa panass je..hebat betul orang2 lama nie membina sesuatu binaankan..boleh kita ambil iktibar atau pengajaran pada cerita qarun nie..

Ok.dah puas jalan..kami singgah kerumah puan zaharah @ bini kepada tuan pengarah jabatan penuntut malaysia dimesir (JPMK) ...syokk betull dapat melawat rumah dia..iye laa..orang kedutaankan..rumah punya laa besar..siap ada swiming pool lagi..tapi hampes x dapat mandi sebab budak2 lelaki dah kena histeria dulu masa nampak swimming pool tu..tapi x pe..bleh jalan2 kat kawasan sekitar rumah tu...

last skali..malam tu kami jalan2 disekitar sungai nil bersama mama..seronok sangat dapat jalan sama mama..bila lah kenangan ni boleh diulang kembalii????


Saturday, 15-Jul-2006 18:54 Email | Share | | Bookmark
seharian dialex

oH tidakk...
tgh senyum ke tgh nangis..cuba teka??
mana laa pakwe aku larii niee...
View all 11 photos...
erm..ni gambar masa bawak doctor latif n auntie hayati jalan2 di sekitar bandar iskandariah..ok laa jugak bleh tengok gelagat orang2 arab nie..dari aksi tepi pantai..jalan2 kat muntazah..qalah qitbai..lagi menyusuri jalan di mansyiah n last skali balik umah kat mandarah..apepun..happy sbb dapat round alex sehari tu walaupun x semua tempat bleh pegii..ok lah..ada gambar lain nanti i upload lagi..till d next pic..wassalamm..enjoyyy!!!!


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net